Hrvatski radio

Radio Rijeka

MIK: "Živet će vavik naša beseda", poručila opatijska publika

28.06.2017.

08:56

Autor: Borna Šmer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prve MIK-ovske večeri najviše glasova publike dobila je skladba "Živet će vavik naša beseda" u izvedbi Jose Butorca, Voljena Grpca i Edija Šegote. Iz Opatije je, na 46. raspjevano putovanje, krenuo jedini nomad među festivalima, Festival Melodije Istre i Kvarnera.

Prva postaja ovogodišnjeg MIK-a bila je Opatija, a najviše su glasova, njih 172, opatijci dodjelili skladbi "Živet će vavik naša beseda" (Grubišć – Pilepić/Grbac). Na drugo mjesto plasirala se Nina Fakin s pjesmom "Ča je život" (Baša – Pilepić) i 124 glasa, a na trećem se našla Martina Majerle i skladba "Teče, teče Rečina" (Krajcar - Načinović) sa 112 osvojenih glasova.

Publikom ispunjena Ljetna pozornica dugim je pljeskom dopraćala i ispraćala svakog tko se na pozornicu popeo, a prodefilirala su čak 44 izvođača u 19 skladbi.

Nakon nastupa na Ljetnoj pozornici, mikovci kreću put Malinske gdje će se održati druga večer Mika 2017. Početak je večeras u 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.