Hrvatski radio

Radio Rijeka

MIK: Zlatni mikrofon Radio Rijeke Antoniu Krištofiću

03.07.2017.

10:33

Autor: Borna Šmer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Joso Butorac, Voljen Grbac i Dado Baričević sa skladbom "Živet će vavek naša beseda" i 110 osvojenih bodova u ukupnom poretku, pobjednici su ovogodišnjeg MIK-a. Zlatni mikrofon za najbolju interpretaciju dobio je Antonio Krištofić.

Riječka publika i završna festivalska večer bili su ključni u odlučivanju pobjednika Festivala MIK 2017. Najviše glasova (195) riječka je publika dala skladbi "Živet će vavek naša beseda". Na drugo mjesto se plasirala "Teče, teče Rečina" s 98 glasova, a na trećem se našla skladba "Ča je život" s 85 glasova.

Drugo mjesto, ukupno, po ocjeni publike, podijelili su Mladen Grdović "Istrijanko, ruku ti prosin" i Nina Fakin "Ča je život" s 96 osvojenih bodova, a treće je zauzela MartinaMajerle s pjesmom "Teče, teče Rečina" i s 84 boda.

Festival Melodije Istre i Kvarnera obišao je Opatiju, Malinsku, Kastav, Rašu i sinoć finalno zapjevao u Rijeci.

Osim nagrada publike dodjeljene su i one žirija. Prvo mjesto prema mišljenju stručnog suda zaslužila je skladba "Pirovjanska" u izvedbi Alena Vitasovića (Duško Rapotec Ute - Vjeko Alilović - Duško Rapotec Ute).

Nagradu Zlatni mikrofon za najbolju interpretaciju što je tradicionalno dodjeljuje Radio Rijeka dobio je Antonio Krištofić za interpretaciju pjesme "Sunce su bile tvoje oči". Poslušajte njegov komentar, a popis svih nagrađenih pogledajte u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.