Hrvatski radio

Radio Rijeka

Miranda Đaković: "Putokazi. Nema nas" je naš off program EPK

20.02.2020.

15:49

Autor: Albert Petrović

Foto: Putokazi FB

Foto: Putokazi FB

Foto: - / -

U subotu 22. veljače legendarni Putokazi proslavit će 36. rođendan i građane Rijeke počastiti besplatnim koncertom, promocijom novog albuma "Meandri". Dogodit će se to u HKD-u na Sušaku u 20:20 sati, tako da će cijeli događaj imati oznaku 22. 2. 2020. 20:20.

Ono malo preostalih pozivnica može se podići u Dallas music shopu. Miranda Đaković, osnivačica i voditeljica kultnog zbora, prisjeća se tih dana 1984. godine, kad su u Palachu, tadašnjem Brigadirskom klubu, osnovani kao vokalna skupina, da bi ubrzo zbog brojnosti prerasli u zbor.

"Za nama je 14 albuma i isto toliko generacija, dva DVD-a, bezbroj nastupa, suradnji s poznatim umjetnicima, razne umjetničke faze, a predstavljali smo i Hrvatsku na Eurosongu", nabraja. Ukupno je kroz Putokaze prošlo više od 400 članova, pa na pitanje sjeća li se svih, Miranda uz osmijeh odgovara: "Naravno! I ono što je meni najčudnije jest da u trenutku kad se sretnemo, prebacimo se u ono doba kad je to mlado biće u Putokazima pronalazilo sebe, svoj glazbeni identitet, i ta veza će trajati uvijek, to prepoznavanje u rijetkim susretima, koje nam pokazuje kako smo time povezani zauvijek."

Upitana da objasni natpis "Nema nas", koji su istaknuli prigodom nastupa na svečanom otvaranju EPK, kaže: "Zašto misliš da treba objašnjavati umjetnički čin i umjetnički stav? 'Putokazi. Nema nas' je naš off program EPK, svaki gledatelj ima svoje tumačenje i reakciju. Mi smo to pomno pratili i mi ćemo taj program do 1.veljače 2021. revno ispunjavati i dizati na više razine", kaže voditeljica Putokaza. Poslušajte razgovor:

Miranda Đaković: "Putokazi. Nema nas" je naš off program EPK, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.