Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mladen Grdović u Malinskoj pomeo konkurenciju

29.06.2017.

09:59

Autor: Borna Šmer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Malinska - Dubašnica bila je domaćin druge večeri Festivala Melodije Istre i Kvarnera 2017. koji je ove godine iz Opatije krenuo na putovanje tijekom kojeg će posjetiti Kastav i Rašu te za kraj i veliko finale zapjevati u matičnoj luci - Rijeci.

Pogled u nebo i nepovoljna meteorološka predviđanja organizatore su primorali da festivalsku večer s "friško" obnovljene Rive premjeste u Školsku sportsku dvoranu. No ni jugo, ni vjetar nisu MIK-u i domaćinima pomrsili račune. Prepuna školska dvorana bila je premala za sve one koji su htjeli odslušati nove mikovske pjesme.

Jedva bi čovjek iglu ubacio među silno mnoštvo koje je neumorno pljeskalo od prve do zadnje minute Festivala. Nakon festivalske špice i pozdravne "Dobra van večer", među izvođače su se popeli i prvi čovjek Općine Malinska Dubašnica Robert Anton Kraljić te prvi čovjek MIK-a Andrej Baša koji su razmjenili prigodne darove.

"Drago nam je što ste opet s nama, u Malinskoj, gdje domaća beseda ima posebno mjesto", rekao je Kraljić i zahvalio se Mikovcima što su priredili još jednu nezaboravnu večer dobre pjesme, pozitivnih vibracija i energije koju samo oni mogu stvoriti.

Čini se da straha za budućnost jedinog putujućeg Festivala nema, jer i u Malinskoj rastu mlade nade MIK-a. U revijalnom programu nastupile su učenice 8. razreda Osnovne škole "Malinska Dubašnica" Nika Orešković i Monika Ivanović koje su na vlastiti način iznijele poznate mikovske hitove.

Krčki trolist što ga čine dvije općine i jedan grad, odnosno Grad Krk i Općine Malinska - Dubašnica i Punat, još je jednom dokazao istinitost izreke "zajedno smo jači". Ove tri jedinice lokalne samouprave zajedničkim snagama financiraju MIK i izmjenjuju se kao domaćini.

Najviše glasova, njih 105, žitelji Malinske dali su skladbi "Istrijanko ruku ti prosin" (Šeprić - Šeperić) u izvedbi Mladena Grdovića. Na drugo se mjesto plasirala pjesma "Živet će vavik naša beseda" (Grubišić – Pilepić/Grbac) s 89 glasova, a treću je poziciju zauzela Nina Fakin i skladba "Ča je život" (Baša - Pilepić) i 86 glasova.

Ako glasove prve i druge večeri MIK-a pretočimo u bodove, dobit ćemo sljedeću situaciju: na prvom se mjestu u ukupnom poretku nalaze Edi Šegota, Voljen Grbac i Joso Butorac s 46 bodova, drugo mjesto dijele Nina Fakin i Mladen Grdović s 39 bodova, a treća ukupno je Martina Majerle s 33 osvojenih bodova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.