Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mladi pjevači večeras na 17. Grobničkoj skali

21.11.2015.

11:52

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon prošlogodišnje pauze, Grobnička skala večeras se održava u čavjanskom Domu kulture u 20 sati i 30 minuta. Već 17. put natjecat će se mladi, neafirmirani pjevači na čakavskome dijalektu. Snimka će se moći čuti na Radio Rijeku.

Popularno natjecanje još neafirmiranih pjevača na čakavskom dijalektu ove godine ima jednu zanimljivu novost: uz nagradu za interpretaciju koja dobitniku otvara vrata MIK-a, dodijelit će se još jedna, koja jednoga mladog pjevača ili pjevačicu vodi na Krapinski festival. To je rezultat dugogodišnje suradnje Čakavskog sabora i Kajkavskog spravišća.

Posebno svečan ton večerašnjoj priredbi daje očekivani dolazak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, pod čijim se pokroviteljskom Skala održava. Radio Rijeka, Novi list i Kanal Ri tradicionalno dodjeljuje nagradu Lapiš, za najbolji tekst. Snimku festivalske večeri moći ćete čuti u našem programu u dva dijela: u ponedjeljak 23. studenoga te tjedan kasnije - u ponedjeljak 30. studenoga od 21:15 do 22 sata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.