Hrvatski radio

Radio Rijeka

Morski Vepar otvara svoja vrata uz Normana Bakera i Lelu Kaplowitz

09.07.2022.

11:00

Autor: HRT - Radio Rijeka

Plakat za prigodu otvorenja Morskog Vepra

Plakat za prigodu otvorenja Morskog Vepra

Foto: - / Morski Vepar

Večeras se održava zvanično otvorenje biker friendly beach bara Morski Vepar, ( plaža Igralište, parking ), te povodom toga zbog kiše odgođenog koncerta Lele Kaplowitz tria i koncerta Norman Beaker blues banda s početkom u 21.00 sat. Bajkeri sa svim vrsta dvokotača više su nego dobrodošli.

Norman Baker

Norman Baker

Foto: - / Morski Vepar

Norman Beaker na čelu je britanske blues scene već nekoliko desetljeća. Tijekom tih godina surađivao je s mnogim poznatim glazbenicima, među kojima su Alexis Korner, Graham Bond, Jack Bruce, Tony Ashton, Paul Jones, Eric Burdon, Van Morisson, Chris Farlowe, Larry Garner, Sonja Kristina (s posljednjih troje aktivno u zadnje vrijeme) i mnogi drugi. 2017. godine Norman Beaker uveden je u Blues Hall of Fame, s čime se izuzetno malo britanskih glazbenika može pohvaliti.


Lela Kaplowitz je cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom. U svojoj bogatoj karijeri među ostalim mjestima nastupala je u MadisonSquare Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta. Svoju bogatu koncertnu aktivnost Lela održava nastupajući u raznim formacijama, od koncerata sa jazz orkestrima do solo nastupa, a bavi se i podučavanjem te držanje radionica sa raznim temama vezanim za glazbu. Repertoar koji izvodi bazira se na jazz i blues standardima sa pokojim izletom u etno glazbu sa raznih meridijana i paralela.


 Ulaz je besplatan, a biti će i kulinarskih iznenađenja “Vepra va koritu” naše kuharice Željke i točenog Morskog prasca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.