Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na moru ljubavi s Radojkom Šverko u Opatiji, Splitu i Zadru

04.08.2021.

12:20

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Igor Kralj / PIxsell

Foto: Igor Kralj / PIxsell

Foto: - / -

Radojka Šverko, jedna od hrvatskih najnagrađivanijih pjevačica popularne glazbe, iznimnog glasa i bogate karijere, ove godine koncertima će obilježiti 50 godina svoga velikog hita "Kud plovi ovaj brod". Opatijski koncert najavljen za četvrtak preseljen je na petak.

Zbog najave nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert Radojke Šverko i Revijskog orkestra koji se trebao održati na opatijskoj Ljetnoj pozornici u četvrtak 5. kolovoza odgođen je za petak 6. kolovoza s početkom u 21 sat. Projekcija hrvatskog filma "Tereza37" planirana za petak bit će subotu 7. kolovoza. Kupljene ulaznice vrijede i za nove datume, javili su iz Festivala Opatija.

Niz koncerata naziva "Radojka Šverko – Na moru ljubavi" obuhvatit će Opatiju, Zadar i Split. Upravo u Splitu, 1970. godine Radojka je premijerno izvela pjesmu Arsena Dedića i Esada Arnautalića koja je obilježila njezinu karijeru. Povodom pola stoljeća ove skladbe, Croatia Records je izdala posebno EP izdanje Kud plovi ovaj brod s nekoliko verzija Radojkine uspješnice.

Na svim koncertima Radojku će pratiti njezin osmeročlani sastav, na čelu s Vladimirom Babinom.

Program koncerata obuhvatit će neke od najznačajnijih pjesama koje su obilježile Radojkinu karijeru, koja traje više od pet desetljeća, s posebnim naglaskom na skladbe mediteranskog ugođaja.

"Uvijek se trudim svojoj publici ponuditi najbolje od svog repertoara i dati najbolje od sebe. Svjesna sam da imam šaroliku publiku – kakav je i moj opus, uostalom – te će na ovim koncertima, kojima se beskrajno veselim, biti uistinu za svakoga ponešto. Jedva čekam krenuti na put sa svojim bendom i pratećim vokalima te se već ozbiljno spremam za taj napor, ali i veliko zadovoljstvo. Oni koji su već bili na mojim koncertima znaju da mogu očekivati najmanje dva sata druženja uz glazbu, koje će svakako biti prilagođeno svakom gradu u kojem ćemo nastupiti", izjavila je Radojka Šverko.

Početna "točka" niza koncerata je 6. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Uslijedit će koncert u Splitu koji će se održati 7. kolovoza, u prekrasnome ambijentu Meštrovićevih Crikvina, dok je nastup na Forumu u Zadru najavljen za 28. kolovoza. Ulaz na koncert u Zadru je slobodan. 

Poslušajte u kakvom raspoloženju Šverko očekuje koncerte:

Na moru ljubavi s Radojkom Šverko, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.