Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrada Status za "Crockodil" Radio Rijeke!

08.05.2013.

15:47

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Omiljena domaća top lista Radio Rijeke “Crockodil” koja je nedavno obilježila svoje tisućito emitiranje, dobitnik je ovogodišnje nagrade Status koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija!

Crockodilu je Status dodijeljen za novinarski doprinos popularizaciji hrvatske pop i rock glazbe, a nagrada će biti dodijeljena u petak na svečanoj dodjeli Statusa u opatijskoj Vili Angiolini.

Ovo priznanje znači nam mnogo jer Radio Rijeka u svom programu ne samo da poštuje odredbe o tome da 40 posto emitirane glazbe treba biti domaće, već mi to znatno nadmašujemo. Dodatno zadovoljstvo je i to da je priznanje došlo u trenutku kada emisija "Crockodil" obilježava 20 godina emitiranja, a nedavno je emitirano i njezino tisućito izdanje, rekao je v.d. glavnog urednika Radio Rijeke Vladimir Rončević.


Nagradu Status Hrvatska glazbena unija dodjeljuje od 1997. godine za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja, a mogu se natjecati instrumentalisti, redovni članovi HGU koji su u prethodnoj godini objavili vlastita izdanja ili su gostovali na albumima drugih izvođača. Ovo je drugi Status za Radio Rijeku koja je tom nagradom 2010. godine nagrađena za sveukupni doprinos hrvatskoj glazbenoj sceni.

Crockodil se emitira od 5. ožujka 1993., a osmislio ga je legendarni glazbeni urednik Radio Rijeke Miodrag Đuza Stojiljković. Do sad se izmijenilo dvadesetak voditelja, a posljednjih nekoliko godina ovu popularnu emisiju ponedjeljkom u 18 sati vode Iva Pavletić i Irena Vladić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.