Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najposjećeniji festival fantastike programom opet okupio brojne posjetitelje

13.08.2022.

12:02

Autor: Radio Rijeka

Liburnicon

Liburnicon

Foto: - / Festival Liburnicon

Malo je festivala u našem kraju kojima i nakon više od desetljeća i pol uspješnog rada publika vjeruje te rado dolazi, a upravo to je pošlo za rukom ekipi iz opatijske udruge "Kulturni front" koja stoji iza organizacije Liburnicona. 

Jedan od najprepoznatljivijih (sub)kulturnih proizvoda Opatije, festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon, i ove godine publici je ponudio zanimljiv program koji je privukao brojne posjetitelje na novu festivalsku lokaciju, odnosno u prostore Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki.


Centrali dio programa obilježila su dva predavanja, ono Miroslava Radmana i Kristijana Petrovića, dok je počasna gošća Bojana Vukotić aka. Banshee Cosplay održala radionicu za koju se tražilo mjesto više.

 

Program festivala nastavlja se ove subote kada će se publici predstaviti i druga počasna gošća, američka književnica i autorica fantastičnih romana za mlade Laini Taylor. 


Dječji program danas je na rasporedu od 11:30 do 15 sati, a sastoji se od brojnih radionica namijenjenih dječjem uzrastu te jednog predavanja koje će voditi Zvonimir Barač, dok će Nikola Šubić predstavili igru stolnih pustolovina. Za glazbeni dio programa i danas je zadužena DJ 'Mirilo' dok će večeras, od 22:30 sati zasvirati Sick Sheets, jedini hrvatski rock bendu koji nema električnu gitaru.


Kako je protekao prvi dan Liburnicona rekao nam je jedan od predavača festivala, Kristijan Petrović. Poslušajte:

emisija Kaf'e - Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.