Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nakon dvije festivalske večeri vodi Erik Balija, večeras MIK u Kastvu

18.06.2019.

10:13

Autor: HRT - Radio Rijeka

Prepuni pulski Forum (Foto: MIK)

Prepuni pulski Forum (Foto: MIK)

Foto: - / -

Karavana Melodija Istre i Kvarnera drugog je dana festivala stigla na pulski Forum, gdje ju je dočekalo ispunjeno gledalište. Publika je pristigla iz raznih krajeva Istre kako bi uživala u raspjevanoj večeri.

"MIK je uvijek dobrodošao u Pulu; Puležani čuvaju čakavštinu i treba učiniti sve što je u našoj moći da očuvamo tradiciju našeg kraja", rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić, a upravo je Pula grad u kojemu je MIK dobio putujući karakter, naglasio je direktor festivala Andrej Baša.

Već od prve skladbe publika je burnim pljeskom nagradila izvođače, a ništa lošije nisu prošli izvođači u revijalnom programu. Kako je to običaj već nekoliko godina, prva su se predstavila djeca iz Osnovne škole Monte Zaro, i to Lisa Pliško te Bartol Ćatić, koji su izveli mikovske uspješnice, za što su dobili veliki pljesak publike i zahvalnice festivala.

Nakon njih, 25 godina od prvog izvođenja skladbi obilježili su Vesna Nežić Ružić, Joso Butorac i Andrina Frleta, koji su zapjevali "Ča su lipi", "Ciao, lipoto" i  "Nisan šla za ten".

U kasni večernji sat prebrojeni su i glasovi pulske publike: treće mjesto, s 55 glasova, osvojio je Daniel Moscarda skladbom "Ne tribaš spati sama"; drugo mjesto osvojio je Gianluca Draguzet skladbom "Lipča su njena oka dva", koja je osvojila 92 glasa, dok je uvjerljivo slavio Erik Balija, koji je skladbom "Mojoj Istrijanki" osvojio 239 glasova.

U ukupnom plasmanu vodi Erik Balija s 48 bodova, drugi je Joso Butorac i "Primorska arija" s 43 boda, dok je treća klapa Tić i skladba "Na parapetu" s 31 bodom. Večeras, treće festivalske večeri, MIK gostuje na kastavskoj Crekvini.

Poslušajte izjavu vodećeg Balije:

Balija: "Očekivao nisam, zadovoljan jesam!", pripremio Borna Šmer

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.