Jasminka Sušanj još jednom nas časti ukusnim desertom. Ovoga puta s nama dijeli svoju verziju sočnih muffina.
03.01.2023.
21:47
Autor: Anja Matić
Jasminka Sušanj još jednom nas časti ukusnim desertom. Ovoga puta s nama dijeli svoju verziju sočnih muffina.
NESTAŠNE ČAŠICE
Sastojci:
Za tijesto: 250g brašna, 30g kakaa, malo soli, 1 prašak za pecivo, 270g šećera, 2 jaja, 120ml ulja, 1 žličica instant kave u prahu, 240ml mlake vode
Za punjenje: 180g tamne čokolade, 120g slatkog vrhnja, 1-2 žl. likera od kave
Za kremu: 120g krem sira, 70g šećera u prahu, 2 žl. kakaa, 250ml slatkog vrhnja
Postupak:
Pripremite oko 18 papirnatih čašica za muffine i stavite ih u prikladne kalupe. Pećnicu zagrijte na 180°C.
U veću zdjelu prosujte brašno s kakaom, soli i praškom za pecivo. Dodajte šećer i sjedinite. U sredinu ulijte jaja, ulje, mlaku vodu i instant kavu pa pjenjačom povežite u glatku smjesu. Njome punite čašice do oko 1 cm do ruba.
Pecite na 180°C 15-20 min. Ohladite. Za punjenje na pari otopite čokoladu. Umiješajte u nju vrhnje sobne temperature i liker od kave pa miješajte špatulom dok se punjenje ne poveže.
Na ohlađenim muffinima spravicom za vađenje koštica iz jabuka napravite rupicu skoro do dna. Ako nemate tu spravicu poslužit će i nožić za guljenje. U rupicu ulijte po žlicu punjenja. Ostatak sačuvajte.
Sad za kremu mikserom istucite krem sir sa šećerom i kakaom. Dolijte hladno slatko vrhnje i dalje tucite mikserom dok ne dobijete bogatu kremu. Pomoću dresir vrećice kremu nanesite na muffine. Za kraj dekorirajte ostatkom punjenja.
Uživajte! Dobar Vam tek želi Jasminka.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
prije
Priča o Benčiću i Nove priče o Benčiću - razvoj publike art kvarta kroz interaktivne radionice
Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora