Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nestašne čašice idealne za ljubitelje tamne čokolade i kave

03.01.2023.

21:47

Autor: Anja Matić

sočni muffini koji su laki za napraviti, a još lakši za pojesti

sočni muffini koji su laki za napraviti, a još lakši za pojesti

Foto: - / pixabay

Jasminka Sušanj još jednom nas časti ukusnim desertom. Ovoga puta s nama dijeli svoju verziju sočnih muffina.

NESTAŠNE ČAŠICE


Sastojci:


Za tijesto: 250g brašna, 30g kakaa, malo soli, 1 prašak za pecivo, 270g šećera, 2 jaja, 120ml ulja, 1 žličica instant kave u prahu, 240ml mlake vode


Za punjenje: 180g tamne čokolade, 120g slatkog vrhnja, 1-2 žl. likera od kave


Za kremu: 120g krem sira, 70g šećera u prahu, 2 žl. kakaa, 250ml slatkog vrhnja


Postupak:


Pripremite oko 18 papirnatih čašica za muffine i stavite ih u prikladne kalupe. Pećnicu zagrijte na 180°C.


U veću zdjelu prosujte brašno s kakaom, soli i praškom za pecivo. Dodajte šećer i sjedinite. U sredinu ulijte jaja, ulje, mlaku vodu i instant kavu pa pjenjačom povežite u glatku smjesu. Njome punite čašice do oko 1 cm do ruba.


Pecite na 180°C 15-20 min. Ohladite. Za punjenje na pari otopite čokoladu. Umiješajte u nju vrhnje sobne temperature i liker od kave pa miješajte špatulom dok se punjenje ne poveže.


Na ohlađenim muffinima spravicom za vađenje koštica iz jabuka napravite rupicu skoro do dna. Ako nemate tu spravicu poslužit će i nožić za guljenje. U rupicu ulijte po žlicu punjenja. Ostatak sačuvajte.


Sad za kremu mikserom istucite krem sir sa šećerom i kakaom. Dolijte hladno slatko vrhnje i dalje tucite mikserom dok ne dobijete bogatu kremu. Pomoću dresir vrećice kremu nanesite na muffine. Za kraj dekorirajte ostatkom punjenja.


Uživajte! Dobar Vam tek želi Jasminka.

tko ne voli muffine?

tko ne voli muffine?

Foto: - / pixabay

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici