Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nezaboravni Mr. Morgen: 21 godina otkako nas je napustio Ivo Robić

09.03.2021.

11:53

Autor: Alen Čemeljić

Ivo Robić

Ivo Robić

Foto: - / -

Navršava se 21 godina od smrti Ive Robića, hrvatskog pjevača i skladatelja, jednog od najvećih u našoj glazbi i pop-kulturi druge polovice XX. stoljeća. Hrvatska glazbena unija, Hrvatsko društvo skladatelja i Croatia Records položit će cvijeće na Mirogoju u Zagrebu, njegovu posljednjem počivalištu.

Ivo Robić je bio najuspješniji interpret šlagera, doajen glazbenih festivala i glazbenik koji je napravio veliku međunarodnu karijeru. Svjetski je postao poznat kao Mr. Morgen, a ploču s pjesmom "Morgen" prodao je u više od milijun primjeraka, što je do danas ostao najveći komercijalni uspjeh koji je neki naš glazbenik postigao.

Od 1950. godine započinju njegovi slavni ljetni nastupi u Opatiji, na terasi hotela "Kvarner", a dobar dio života proveo je u svojoj kući u Ičićima. U znak sjećanja na Ivu Robića, poslušajte njegovu glazbu i razgovor Vedrane Lisice s predstavnicom riječkog ogranka Hrvatske glazbene unije Jadrankom Čubrić:

Sjećanje na Ivu Robića, pripremila Vedrana Lisica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.