Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nina Kraljić večeras na Eurosongu bori se za ulazak u finale

10.05.2016.

09:54

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nina Kraljić večeras nastupa na 61. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Stockholmu. U prvoj poluzavršnici nastupit će peta, a gledatelji i slušatelji moći će za svoje favorite, osim za hrvatsku predstavnicu, glasovati u prvoj poluzavršnici te u završnici.

Naša predstavnica na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije i pobjednica prve sezone HRT-ova showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske Nina Kraljić rekla je kako nema tremu pred nastup i kako joj je jednako važno nastupa li pred petero ljudi ili pred 200 milijuna ljudi. Istaknula je kako je ove godine konkurencija uistinu velika i kako joj je teško izdvojiti najboljega.

Dizajner Juraj Zigman zaslužan je za Nininu haljinu, ali i odjevne kombinacije pratećih vokala Andreja Babića, Martine Majerle, Danijele Večerinović i Line Lacmanovića Ćućića. "Izuzetno mi je drago što sam u ovome projektu. Vizualni identitet pjesme je na visokoj razini, a pjesma mi je nadahnjujuća, što iskreno i nije čest slučaj u mojemu poslu. Svjetlost mi je bila nit vodilja", rekao je Zigman. Cipele je dizajnirao poznati hrvatski dizajner cipela Ivan Ledenko.

Ovogodišnji Eurosong moći će se pratiti u dvije polufinalne večeri 10. i 12. svibnja, a završna večer bit će 14. svibnja. Hrvatska radiotelevizija prenosi sve tri večeri u izravnome prijenosu na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) svake večeri s početkom u 21 sat. Radijski komentator ovogodišnjega prijenosa je Zlatko Turkalj Turki, a televizijski komentator Duško Ćurlić.

Hrvatska ove godine na Eurosongu sudjeluje po 22. put od osamostaljenja. Prvi predstavnici Hrvatske bili su grupa Put koja je 1993. godine na Eurosongu nastupila s pjesmom "Don't ever cry" i u ukupnom poretku bila na 15. mjestu. U 10 najboljih plasirali smo se ukupno šest puta. Najveće uspjehe, plasman na 4. mjesto, bilježe Maja Blagdan koja je 1996. nastupila s pjesmom "Sveta ljubav",  te Doris Dragović koja je 1999. na Eurosongu u Izraelu pjevala pjesmu "Marija Magdalena". U finale se Hrvatska nije uspjela plasirati još od 2007. godine. Nina Kraljić i cijela hrvatska eurovizijska delegacija nadaju se da ćemo ove godine "razbiti taj urok" i izboriti se za nastup u finalu. Više o večerašnjem nastupu potražite na internetskim stranicama eurosong.hrt.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.