Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novac neće doći, a zašto Opet ima točku?

28.04.2016.

14:30

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Legendarna "Disciplin A Kitschme" ili "Disciplina kičme" kako je znamo iz nekadašnjih vremena, nakon sedam godina pauze vraća se u Rijeku i to na pozornicu Pogona kulture sutra u 23 sata. Ali već večeras družit će se sa štovateljima u The Beertiji na Trsatu, od 20 sati.

"Disciplin A Kitschme" - bend se okupio 1981. u Beogradu i odmah je privukao pozornost publike nekonvencionalnim pristupom tekstovima i melodijama zasnovanim na funk, noise te drum'n'bass obrascima. To je jedan od onih bendova za koje se s pravom može reći da izvodi glazbu koja je izdržala test vremena te zauvijek izmijenila zvučnu sliku nekadašnje jugoslavenske i regionalne glazbene scene.

Novi studijski album "Opet." donosi deset novih glazbenih priča uz podosta session detalja, što je koncept ustanovljen na prošlom albumu, a prema kojemu se prvenstveno poštuju radijski pop-obrasci, da bi se bend na toj podlozi razigrao uz ritam i groove kao osnovno polazište.

Uoči svirke u Pogonu kulture, članovi grupe će se družiti sa štovateljima u The Beertiji na Trsatu ovog četvrtka u 20 sati na "meet and greet" susretu. Bit će to prilika za preslušavanje i kupovinu novog albuma, ali i popunjavanje privatnih kolekcija njihovim starijim diskografskim uradcima. 

Iako "Disciplina kičme" u Rijeku dolazi u povodu objavljivanja novog albuma "Opet.", neće izostati niti njihove stare uspješnice o čemu za Radio Rijeku govori alfa i omega benda - gitarist, autor pjesama i vokal Dušan Kojić Koja. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.