Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novljani spremaju feštu za pobjednike Omiša

27.07.2015.

10:59

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klapi Vinčace iz Novog Vinodolskog, pobjednicima 49. festivala dalmatinskih klapa u Omišu, sugrađani će prirediti veliki svečani doček. Okupljanje je danas na Trgu Vinodolskog zakona u 17 sati.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu: Vladan VuletinMarijo KrnićJasminko ŠetkaMićo FriganovićNera Gojanović KljajićMirjana Siriščević i Branko Starc.

U Omišu je završen 49. festival dalmatinskih klapa u Omišu. Klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog osvojila je prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, dok je vodička klapa Bunari osvojila najviše glasova publike. U velikoj završnici, održanoj u petak 25. srpnja 2015. na Trgu svetoga Mihovila, momci iz Novog Vinodolskog imali su za žiri najuvjerljiviji nastup i osvojili Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša.

Druga nagrada žirija pripala je klapi Arti iz Lumbarde, a treću nagradu klapa Bunari iz Vodica potvrdivši time mišljenje publike. Publika je drugo mjesto i namijenila klapi Mriža iz Splita, a treće mjesto klapi Krunik iz Kučina, mjesta u neposrednoj blizini Splita. Ista klapa pobjednik je debitantskih večeri u Bolu na Braču, pa je na omiškoj Velikoj pjaci zavrijedila Plaketu najboljeg debitanta ovogodišnjeg festivala.

Poslijepodne poslije o dojmovima s Omiša Robert Ferlin propitivao je Marija Butorca, poslušajte: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.