Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Ona" je korona, a oni su još učenici i - glazbenici

20.06.2020.

12:46

Autor: Tatjana Sandalj

Vito Lešić u radijskom studiju razgovarao je s Ivom Pavletić Crnić, a ostatak ekipe javio se telefonom (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Vito Lešić u radijskom studiju razgovarao je s Ivom Pavletić Crnić, a ostatak ekipe javio se telefonom (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U studiju Radio Rijeke bio je riječki osnovnoškolac Vito Lešić, a telefonom su se u razgovor uključili srednjoškolac Andrej Mohorović i knjižničarka labinske srednje škole Majda Milevoj Klapčić. Dobar povod za razgovor bila je njihova glazbena suradnja.

Vito Lešić napisao je rap pjesmu za zadaću iz Glazbene kulture na temu korone. Kada je knjižničarka Srednje škole Mate Blažine u Labinu Majda Milevoj Klapčić vidjela pjesmu na internetu povezala je Vitu sa učenikom iz svoje škole Andrejom Mohorovićem koji je napisao svoj dio ritma i melodije i tako je nastala "Ona".

Svi su imali isti problem - karantenu, ali i odličan način komunikacije - online. Pri tom im razlika u godinama uopće nije smetala, a do sada se uopće nisu sreli "uživo". 

Svatko je kod kuće snimio svoje, Andrej je to spojio, a onda je sve skupa doradio Noa Čalić iz Pule, poznatiji kao ZepelinBeats. Od prijatelja iz Zagreba stigao je cover za pjesmu i - to je bilo to. Ali tu nije kraj njihovih priča. Poslušajte više:

"Ona" je korona, a oni su još učenici i - glazbenici; pripremila Iva Pavletić Crnić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.