Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija spremna za još jedno izdanje ljetne Balinjerade

10.06.2023.

14:50

Autor: Tatjana Sandalj

Na startu

Na startu

Foto: - / Omnes

U Opatiji će se u subotu održati ljetna Balinjerada. Start je kod Hotela Bristol, a cilj na Slatini. Treninzi počinju 19:30, a start treće letnje Balinjerade je u 20:30 sati.

Osim zabaviti se, cilj je pokazati gostima koji sada borave na Liburniji kako se zabavljamo za vrijeme mesopusta. 


Najavljeno je sudjelovanje dvjestotinjak karića u uobičajenim kategorijama: monopatini, karići unjuli, karići dvojki, atraktivna merikanska vozila i povorke karnevalskih grupa. Kako je riječ o večernjem programu, tako je najavljeno i posebno osvijetljenje uz atraktivne pirotehničke elemente. 


Puhačkom orkestru Lovran pridružit će se četiri hrvatska puhačka orkestra koji sudjeluju na 36. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara.


Za odličnu atmosferu brinut će voditeljski trio: Mario Lipovšek Battifiaca, Borna Šmer i Dražen Turina Šajeta te grupa Bonaca na startu, a onda i grupa Dellboys na cilju utrke i afterpartyju preko puta hotela Milenij.


Na manifestaciji će se proglasiti Miss Balinjerade, a najbrže i najmlađe sudionike, najbolje u kategoriji "za lepo videt", ali i "puže", odnosno one najsporije, očekuju medalje, pehari i ostale nagrade.


Zbog održavanja manifestacije bit će zatvoren promet središtem Opatije, od skretanja za luku do Slatine, od 16 sati u subotu do 4 sata u nedjelju. Zabrana parkiranja u tom dijelu Opatije vrijedi već 0d 15 sati. 


Promet gradskih autobusa odvijat će se za to vrijeme po Novoj cesti, ali će sve linije prolaziti preko autobusnog kolodvora na Slatini, dok će stajališta na Novoj cesti biti će uspostavljena na: Vrutki, Dom zdravlja, 40BOX, Spar, Mala škola, Veterinarska stanica, Villa Andrea.


Poslušajte što o ljetnom izdanju Balinjerade kaže počasni direktor i začetnik Duško Jeličić Dule:

Duško Jeličić Dule o ljetnom spektaklu

Najavili su Balinjeradu, Dule, Suzi Petričić, Fernando Kirigin i Vjeko Alilović

Najavili su Balinjeradu, Dule, Suzi Petričić, Fernando Kirigin i Vjeko Alilović

Foto: - / Balinjerada press

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.