Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Opera na jezeru" - atraktivan koncert opernih arija u Lokvama

23.08.2015.

13:28

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Lokvarskom jezeru kod Starog motela danas u 20 sati održava se večer opernih arija "Opera na jezeru". Nastupit će sopranistica Goranka Tuhtan i tenor Marin Tuhtan, uz klavirsku pratnju Filipa Faka, te njihovi gosti.

Plutajuća pozornica u prirodnom teatru na obali Lokvarskoga jezera večeras će biti mjesto okupljanja ljubitelja opernih arija. Atraktivno za publiku  - izazovno za umjetnike, kaže sopranistica Goranka Tuhtan.

Uz Goranku Tuhtan i tenora Marina Tuhtana, nastupit će gosti: bas-bariton Boris Martinović iz Zadra i slovenska sopranistica Mojca Bedenik.

Večerašnji atraktivni program na Lokvarskom jezeru trebao bi biti poslastica za ljubitelje opernih arija. Najavljeni su Lehar, Puccini, Verdi, hrvatske i strane arije, kvartet iz "Rigoletta"…

Koncert je zbog lošeg vremena odgađan već dva puta – lani te u lipnju ove godine. "Kažu ljudi – treća sreća", veli Goranka Tuhtan, vesela zbog vremenske prognoze koja najavljuje vedro vrijeme. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.