Hrvatski radio

Radio Rijeka

Originalna postava Denis & Denis u riječkoj "Crkvi"

15.10.2015.

12:28

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Perjanice riječkog electro-popa osamdesetih, grupa Denis & Denis, u subotu 17. listopada održat će koncert u riječkom klubu "Crkva". Legendarni Denisi nastupit će u originalnoj postavi koju čine Marina Perazić, Davor Tolja i Edi Kraljić.

Pratit će ih peteročlani bend, što znači da će na pozornici "Crkve" biti čak osmero glazbenika. Nakon podulje stanke, Denis & Denis su se prije tri godine vratili na domaće i regionalne koncertne podije, nastupajući u svim postavama znanim od osnutka do današnjih dana.

Godina 2012. ujedno je označila početak obilježavanja trideset godina otkad su daleke 1982., u skromnim kućnim uvjetima, Davor Tolja i Marina Perazić počeli pisati pjesme koje se rado slušaju i danas. 

1984. objavljuju album prvijenac "Čuvaj se", kojim su poharali top-ljestvice i radijske programe cijele nekadašnje države, zahvaljujući bezvremenskih hitovima kao što su "Program tvog kompjutera", "Čuvaj se", "Tek je sedam sati", "Telefon" ili "Dio refrena". 

Po objavljivanju još jednog mini LP-ja, Marina Perazić napušta bend u kojem nastavljaju djelovati Davor Tolja i Edi Kraljić, da bi 1989. Denis & Denis prestali s radom. 

Osim kao glazbenici, ove će se subote u "Crkvi" Marina Perazić i Davor Tolja okušati i kao DJ-evi, a warm-up za koncert odradit će Saša Ostojić, doktor medicine poznat i kao veliki zaljubljenik i kolekcionar glazbe tog doba.

Što će se još moći čuti i vidjeti na nastupu grupe Denis & Denis, Ivici Vrkiću ispričao je osnivač benda i autor svih pjesama Davor Tolja, a poslušajte i gostovanje Marine Perazić u našem programu kad je najavila subotnji koncert:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.