Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pervan: Kad me pitaju što pijem, nabrajam tablete

15.02.2023.

13:41

Autor: Albert Petrović

Iz Večernje škole, jednom davno

Iz Večernje škole, jednom davno

Foto: Stojan Lasić / Pixsell

"Večernja škola" nakon 15 godina ponovno okuplja svoje junake i kreće na turneju širom Hrvatske nazvanu "Posljednja Večernja"!  U Rijeci će zaigrati 24. veljače u Centru Zamet, s početkom u 19:59 sati.

Ulaznice za "Posljednju Večernju" u Rijeci upravo su puštene u prodaju u sustavu Eventim, a mogu se nabaviti i u Dallas Music Shopu u Rijeci.


"Profesora" Željka Pervana pozdravili smo u našem programu i zaželjeli mu dobrodošlicu, budući da je i Rijeku uvrstio u postaji svoje turneje.


"O, kako ne, Rijeka! Rijeka, to je meni kao zrak što dišem, kužiš? Mislim, ono iznad Matulja to ne, ali Rijeka, kao Rijeka, npr. Škurinje... to mi je u srcu... Škurinje posebno...", govorio je Pervan.


Na pitanje što se promijenilo nakon 15 godina kaže: "Joooj, jel znaš ti koliko je godina prošlo? Mene kad pitaju, što piješ, ja počnem nabrajat tablete..." 


"Inače, đaci su opet tu, u školi. Svi smo se promijenili osim crnca. On je uvijek isti, to je nevjerojatno. A teme? Evo, recimo, Slovenci više nisu na tapetu, shvatili smo jednostavno da su prijatelji. Evo neki dan sam dobio na dar tri šarana, tamo negdje oko Novigrada izvađeni, ali morao sam ih se riješit jer su bili puni mulja", pripovijeda Pervan. 


U razgovor se uključio i naš slušatelj s Viškova, dobitnik ulaznica, koji je spremno prihvatio Pervanove šale, a cijeli antirazgovor poslušajte u nastavku:

Pervan o Posljednjoj Večernjoj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.