Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pet Shop Boysi na turneji "Super" stižu u Zadar, treći put u Hrvatsku

24.06.2017.

16:48

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon ogromnoga uspjeha prvoga dijela njihove turneje "Super" prošle jeseni, najuspješniji britanski pop-duet svih vremena "Pet Shop Boys" vraća se u Europu ovoga ljeta te će prvi put posjetiti Zadar u subotu 12. kolovoza na lokaciji Jazine Open Air.

Na jedinom nastupu u cijeloj regiji i njihovom ukupno trećem gostovanju u Hrvatskoj, bend će izvesti repertoar iz cijele karijere započete sredinom osamdesetih, kao i pjesme sa svojega recentnoga, trinaestoga studijskog albuma Super, po kojemu je nazvana i aktualna turneja.

Duet Pet Shop Boys čine Neil Tennant i Chris Lowe, koji su se upoznali početkom osamdesetih u Londonu, prvi album Please objavljuju 1986. godine, a do danas su prodali više od 50 milijuna nosača zvuka diljem svijeta. Najuspješniji britanski pop-duo svih vremena u naše krajeve donosi najimpresivniji audio-video show svoje karijere, na kojem su radili s najvećim dizajnerskim, koreografskim i producentskim imenima današnjice.

Turneja koja prati recentan PSB album Super započela je 29. listopada prošle godine četverodnevnom rezidencijom u londonskom Royal Opera Houseu pod nazivom Inner Sanctum. Londonska publika imala je priliku premijerno pogledati show koji su kreirali Es Davlin (dugogodišnja suradnica benda koja je, inače, radila i s RihannomKanyejem Westom te na posljednjim turnejama U2-a i Adele) i koreografkinja Lynne Page (s kojom su već realizirali Electric i Pandemonium tourove, a koja u biografiji ima i kooperacije s MuseomEllie Goulding i Duffy, između ostalih).

Glazbeni dio koncerta zajedno su složili Pet Shop Boys i Stuart Price, trostruki dobitnik Grammyja i producent koji je radio s MadonnomKillersimaNew OrderomGwen StefaniSealomMissy Elliot te, dakako, PSB-om, kojima se potpisao na izdanjima PandemoniumElectric i aktualnom SuperO nastupu grupe Pet Shop Boys u Hrvatskoj Ivica Vrkić razgovarao je s promotorom Sanjinom Đukićem:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.