Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pijat za prsti polizat: Maneštra od ješmika, fažola i merlina

18.02.2013.

18:13

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas kuhamo nešto što će nas oporaviti od karnevalskog ludovanja - jeste za jednu finu maneštricu? Poslušajte recept none Radojke Širole z Rubeši!

Svake nedjelje naši budući chefovi iz opatijske Ugostiteljske škole, u suradnji sa svojom mentoricom Nikolinom Marčeljom, pripremaju stare recepte našeg kraja, koje prikupljaju od svojih starih i dijele sa slušateljima Radio Rijeke. U svakoj emisiji jedan učenik recept izgovara na čakavskom, a drugi ‘prevodi’ na književnu varijantu hrvatskog jezika. Emisiju vode naizmjenično Robert Ferlin i Josip Krmpotić.

Rabi nan  20-30 dkg panceti ili suhega mesa, 10-15 dkg merlina (ili dva merlina), 20 dkg fažola, 15 dkg ješmika i oko 1,5 – 2 litre vode. Kako se dela, naslišajte zdolun:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.