Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pjesma godine je Urbanova "Iskra"; Riječani potpisuju četiri izvrsna albuma

15.05.2020.

21:34

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Marko Prpić / Pixsell

Foto: Marko Prpić / Pixsell

Foto: - / -

"Iskra" Damira Urbana & 4 proglašena je pjesmom godine na 27. dodjeli glazbene narade Porin koja je ove godine održana dijelom iz televizijskog studija HRT-a i dijelom javljanjima glazbenika iz njihovih domova iz cijele Hrvatske.

Ista pjesma dobila je Porina i u kategoriji Najbolja izveba grupe s vokalom.

Uz to "Live at Lisinski", album što ga je Urban snimio u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom, nagrađen je Porinom za najbolji koncertni album. Goran Martinac bio je ton majstor snimanja tog albuma i dobio je Porina za najbolju snimku, a Ante Gelo dobio je Porina za najbolji aranžan za skladbu "Sutra ćemo pričati" s istog albuma.

Za najbolju mušku vokalnu izvedbu Porina je dobio Marko Tolja za izvedbu pjesme "Još jedan dan". Tolja je s Miom Dimšić osvojio i Porina za najbolju vokalnu suradnju za pjesmu "Sva blaga ovog svijeta".

Porina za najbolji instrumentalni album izvan klasične i jazz glazbe dobio je album "Timeline", izvođača i producenta Ivana Pešuta.

Ivanka & Mrle s albumom "Kišni razdraganci", glazbenog producenta Iztoka Turka, osvojili su Porina u kategoriji najboljeg albuma za djecu.

Najbolji album popularne duhovne glazbe je "Gospel on guitar" Riječanina Andreja Grozdanova & World Guitarists, producenta Zorana Majstorovića.

Nagradu u kategoriji Najbolja skladba jazz glazbe dobio je Branimir Gazdik za skladbu "Gifted".

Spomenimo da je album godine "Digitalno nebo" Psihomodo popa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.