Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plesni spektakl na vodi: "Back to 60's"

09.07.2017.

11:13

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Plesni spektakl na vodi naziva "Back to 60's", u izvedbi riječkog Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris, odigrat će se večeras, u 21 sat, na Bazenima Kantrida. Tribine će, sudeći po pretprodaji ulaznica, biti prepune.

Sudjeluju: Petra Juranović, Rebecca Domika, Jelena Garabiljević, Monica Marinelli, Meri Drašković, Mia Šestan, Ani Jurković, Iva Matanović, Enia Šimac, Matea Butorac, Vokalni studio Rijeka.

Predstavu "Back to 60's", u okviru Riječkih ljetnih noći, ostvarili su Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris i HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke u spoju sporta i kulture. Reviju su osmislile trenerice i plivačice sinkroniziranog plivanja uz glazbu uživo i podršku Kazališta u scenografiji, razglasu i rasvjeti

Priča "Back to 60's" poznata je iz mjuzikla "Hairspray". Smještena je u početak 60-ih godina prošlog stoljeća, u američki Baltimore, u vrijeme borbi za osnovna ljudska prava crnaca i protiv rasne segregacije. Glavni lik, mlada Tracy, postala je simbol borbe protiv svake isključivosti i borbe za ravnopravnost i "onih drugačijih" - stoji u najavi.

Sinkronizirano plivanje je sport koji se sastoji od estetski oblikovanih i ritmičko plivačkih pokreta, položaja, figura i sastava koje plivačice izvode u vodi u skladu s glazbom. To je kombinacija plivanja, sportsko-ritmičke gimnastike, baleta i plesa u vodi. Upravo ta kombinacija dovela je do ideje da se popularni mjuzikli prenesu u vodu.

Nakon što su plivačice uspješno izvele ukupno pet revija na teme popularnih mjuzikala proteklih sezona u vlastitoj režiji, HNK se vraća na bazen da ponovo zajedno sa sinkro plivačicama riječkoj publici pokažu čaroliju na vodi. Prema informacijama od subote prijepodne, prodano je više od 600 ulaznica, što znači da će tribine Bazena biti prepune.

Na plesnu glazbu početka 60-ih godina, trenerice Kluba Primorje Aqua Maris smislile su koreografije koje će izvesti devedesetak riječkih plivačica, od najmlađih do najstarijih, a glazbu će uživo izvoditi Vokalni Studio Rijeka.

U programu Radio Rijeke program je najavila predsjednica Kluba sinkroniziranog plivanja Sanja Pavić, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.