Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pobjeda klape Cambi i riječkih autora

25.08.2013.

11:45

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klapa Cambi je s pjesmom riječkih autora na Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku osvojila prvu nagradu publike i ocjenjivačkog suda te postala apsolutni pobjednik 16. izdanja tog festivala.

Klapa se još jednom predstavila skladbom Oprosti mi jube, čiju glazbu potpisuje Duško Rapotec Ute, a tekst Vjeko Alilović, pobjednički riječki autorski tandem prošlogodišnjega Splitskog festivala sa skladbom Zašto uvik pivan u izvedbi Tomislava Bralića i klape Intrade). Instrumentalni aranžman potpisuje Ivan Popeskić, a vokalni aranžman Vinko Didović i Sveto Popović. Tako se kombinacija dalmatinskog izvođača i riječkog autorskog tima još jednom pokazala dobitnom, a klapu Cambi vrlo ćemo brzo vidjeti u Rijeci - u petak 30. kolovoza.

Klapa Cambi dobila je mnoštvo priznanja i nagrada, a jedina je peterostruka pobjednica Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a osvojila je i deset Porina, najveće diskografsko priznanje u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.