Hrvatski radio

Radio Rijeka

Podjelom nagrada završen drugi "Dječji mikrofon"

05.09.2015.

10:18

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć je u HKD-u na Sušaku završen drugi po redu "Dječji mikrofon", koji se zbog velikog broja prijavljene djece održao u dvije večeri.

Natjecanje je to mladih talenata od 6 do 16 godina koji pjevaju poznate hitove po svom izboru, a prošlogodišnje, prvo izdanje, iznjedrilo je sada već širom znanu Miu Negovetić - mladu Riječanku koja je postala poznata po prekrasnoj izvedbi hrvatske himne. 

Titula ovogodišnje pobjednice putuje u Istru, a nosi je četrnaestogodišnja Cristina Lubiana. U istom pravcu vraća se i pobjednica u konkurenciji do 10 godina, Dinela Kazalac.

Najboljom interpretatoricom proglašena je Medea Market Sindik, a publika je svoje simpatije poklonila jedinom dječaku u konkurenciji - Toniju Mataiću. Toni je dobio i treću nagradu žirija, dok je druga bila Karla PupisNagrada za scenski nastup pripala je Lauri Vidović.

Natjecanju je prethodila audicija održana u svibnju ove godine kojoj je pristupilo četrdesetero djece, a stručni žiri izabrao je 20 polufinalista i 10 direktnih finalista. Dječji mikrofon organizira edukacijsko-rekreacijski centar "Glazbeni vrtuljak".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.