Hrvatski radio

Radio Rijeka

Porine na Kvarner donijeli Let 3, A. Doko, V. Ružić, E. Stanić i Z. Juranić

18.03.2017.

08:56

Autor: Hina, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dodjelom glazbenih nagrada u petak navečer u splitskoj Spaladium areni završio je 24. Porin. Najviše kipića osvojili su Oliver i Gibonni, a nekoliko ih stiže i na Kvarner: Porine su osvojili Let 3, Antonela Doko, Vedran Ružić i Elvis Stanić.

Za album godine proglašen je album Familija Olivera i Gibonnija, a ta su dva glazbenika dobila i Porina za najbolju vokalnu suradnju za skladbu Sreća. Oliver je nagrađen i za najbolji album pop glazbe te za najbolju mušku vokalnu izvedbu Gdje to piše s albuma Familija. Za istu skladbu Elvis Stanić nagrađen je za najbolju produkciju i aranžman.

Pjesma godine je Zaljubila sam se zagrebačke grupe Detour, a novi izvođač godine Antonela Doko. Najboljim albumom zabavne glazbe proglašen je album Oči duše Tereze Kesovije, najbolji album rock-glazbe je Angela Merkel sere riječkog sastava Let 3, dok je najboljom ženskom vokalnom izvedbom proglašena pjesma Moja magija s albuma Singl Josipe Lisac.

Najbolji album jazz-glazbe je Spiritual Market Vedrana RužićaNagrade za životno djelo dobili su skladatelj, producent i kantautor Zrinko Tutić, dirigent i kompozitor akademik, rođeni Riječanin sa zagrebačkom adresom, Zoran Juranić te klapa Lučica.

Ove godine je u prvom krugu glasovanja glazbena zajednica od 1724 prijave u 33 kategorije izabrala po tri skladbe, izvođača ili albuma, osim za kategorije Album godine i Pjesma godine gdje su birali njih pet. Najviše prijava je bilo u kategoriji Pjesma godine za koju je prijavljeno 236 skladbi, 61 više nego lani, dok je za Album godine prijavljeno 83 albuma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.