Hrvatski radio

Radio Rijeka

Praizvedba prvoga čakavskog mjuzikla "Sušak, Sušak"

12.09.2015.

09:33

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dugo najavljivani i s nestrpljenjem očekivani, prvi čakavski mjuzikl "Sušak, Sušak" doživjet će svoju praizvedbu upravo na Sušaku - na sceni HKD-a, u subotu 12. rujna u 20 sati.

Snage su udružila dvojica Sušačana - skladatelj Olja Dešić i tekstopisac Mensur Puhovac. Kroz anegdote i svakodnevne zgode žitelja toga kratkopostojećega grada, pokušali su uhvatiti duh vremena i ljudi.

U režiji još jednoga rođenog Sušačanina, Edvina Liverića, na pozornici HKD-a nastupit će članovi Hrvatske i Talijanske drame te Zbora i orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca, a pridružit će im se mlade pjevačke zvijezde - Damir KedžoKatja Budimčić te Mario Lipovšek Battifiaca

Za sada su najavljene po tri izvedbe u rujnu (12., 14. i 15. 9.) i listopadu (13., 14. i 15. 10.). Sve predstave počinju u 20 sati, osim 14. listopada kad se izvode u podne te u 19:30 sati.

U ostalim ulogama nastupit će Olivera Baljak, Anton PlešićNenad VukelićDenis Brižić, Lucio SlamaSaša Matovina i Mensur Puhovac te desetogodišnji gitarist Frano Živković.

Mjuzikl je duhovita i raspjevana povijest Sušaka, njegovih stanovnika, osvajača i osloboditelja, a vraća nas u razdoblje od tridesetih do sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Radnja se događa u oštariji pokraj staroga sušačkog željezničkog kolodvora, kroz koju defilira galerija likova.

Kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, scenograf Damir Šegota, a dizajner svjetla Dalibor FugošićMjuzikl je nastao zajedničkom produkcijom Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca i riječke Udruge Maraton. Javlja Albert Petrović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.