Hrvatski radio

Radio Rijeka

''Putokazi'': film i spot za rođendan

26.02.2015.

14:03

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prošlo je godinu dana od okupljanja svih generacija "Putokaza" koji su nizom koncerata - glazbenih retrospektiva održanih u Rijeci, Puli i Zagrebu proslavili 30 godina postojanja. Za ovogodišnji rođendan predstavljaju dokumentarni film te singl i video spot.

Poznati riječki zbor osnovan je 22. veljače 1984. godine, a do danas je kroz njegovu postavu prošlo deset generacija i više od 400 pjevača koji su pod tim imenom stvarali i istraživali glazbu. "Putokazi" to čine i danas pa u povodu 31. rođendana predstavljaju dokumentarni film pod nazivom "(U)lice Putokaza" te singl i video spot za pjesmu "Ružica (nova)" koja se originalno pojavila na njihovom prvom vinilnom albumu 1987.

Kamera mlade redateljice Marte Ožanić pratila je pjevače tijekom proba za slavljenički koncert u Rijeci, u rujnu prošle godine. Na sceni, iza scene i u scenskim ulicama, otkrivamo čudesno lice ''Putokaza'' - lice posvećeno glazbi i izvedbenom trenutku. Ideja kratkog, 20-minutnog dokumentarca nije bila predočiti tridesetgodišnje djelovanje i stvaralaštvo ''Putokaza'', već dokumentirati povijesni susret kojeg vrijedi zapamtiti - okupljanje različitih pjevačkih osobnosti tijekom tri dekade djelovanja zbora.

Uoči promocije dokumentarnog filma i video spota, koja će biti održana u petak 27. veljače u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Ivica Vrkić razgovarao je s voditeljicom "Putokaza" Mirandom Đaković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.