Hrvatski radio

Radio Rijeka

Putokazi: promocija albuma "Meandri" na fasadama u riječkim kvartovima

17.03.2021.

16:10

Autor: Olivera Vinković

Foto: Putokazi

Foto: Putokazi

Foto: - / -

37. godišnjica Putokaza u sasvim "novom normalnom " duhu: premijerno prikazivanje omnibusa "Meandri", odnosno umjetnička filmska metamorfoza "Meandara", njihova posljednjeg studijskog albuma. Igrani film u formatu omnibusa skup je različitih čitanja na temu smrti i prolaznosti.

Raspored prikazivanja od 20. do 27. ožujka u 20 sati: Vežica (Braće Stipčić 7), Turnić (Antuna Barca 12), Kozala (OŠ Kozala, Ante Kovačića 21), Krimeja (Kumičićeva 13), Potok (Nikole Cara 8), Vojak (Drage Šćitara 3 – Mihanovićeva 53), Krnjevo (Hegedušićeva 23).

40-minutni film u režiji mlade autorice i redateljice Gee Rajić vizualni je prikaz studijskog albuma koji će krajem ožujka biti predstavljen u riječkim kvartovima. Od 20. do 27. ožujka Putokazi će virtualno gostovati na Vežici, Turniću, Kozali, Krimeji, Potoku, Vojaku i Krnjevu.

"Radi se o glazbenom eksperimentalnom flimu kojeg je sjajno autorski postavila i režirala, jedan po jedan u nizu, mlada Gea Rajić. Mi ćemo početkom proljeća 20. ožujka javno projicirati naš omnibus-film u neki od odabranih riječkih kvartova na način da će se film projicirati na fasadi pročelja zgrade, a onda će stanovnici nasuprotnih višekatnica i nebodera moći u sigurnosti, bez ugroze za svoje zdravlje, bez okupljanja, sa svojih balkona i prozora ući u naš svijet glazbe, zvuka i slike omnibusa Meandri'", tumači voditeljica Putokaza Miranda Đaković.

Na taj način ostavlja se svakom od gledatelja prilika da se u svoj svijet sigurnosti vrati miran, s novom spoznajom o gotovo "skrivenoj" umjetnosti i njenom pogledu na život i teme o kojima ne želimo misliti, govoriti ili ih dijeliti. Jer bole, duboko ljudski bole, poručuju iz Putokaza.

Najava promocije pred novinarima u HKD-u (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Najava promocije pred novinarima u HKD-u (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.