Hrvatski radio

Radio Rijeka

09:00 / 18.06.2016.

Autor: Boris Kanazir

Raspjevana karavana MIK-a iz Rijeke kreće na 52. putovanje

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve je spremno za početak jedinoga putujućeg festivala u Hrvatskoj - Melodija Istre i Kvarnera. Mikovska karavana večeras u 21 sat putovanje započinje s riječkoga Korza, a do sljedećeg petka obići će Opatiju, Punat, Kastav i Umag.

Prvu festivalsku večer MIK-a nestrpljivo čekaju izvođači, orkestar, prateći vokali, press-služba, tehnička ekipa i, naravno, vjerna mikovska publika. Posljednja proba uoči nastupa "za ocjenu" održana je na Marini u riječkoj luci.

Publika će na nekoj od festivalskih večeri u pet gradova čuti 18 novih mikovskih skladbi, a izvodit će ih uglavnom dobro znana imena domaće glazbene scene. To su, među ostalima, Mirjana BobušDuško JeličićAntonio KrištofićFrancesco SquarciaVivien Galletta, gosti iz Slovenije - Atomik harmonik... Nastupit će i pet debitanata.

Na 52. putovanje MIK kreće iz Rijeke - na Korzu je večeras u 21 sat. Slijede Opatija (nedjelja 19. lipnja, sportska dvorana Marino Cvetković), raspjevana karavana u ponedjeljak je u Puntu (Trg zahvalnosti), u srijedu na kastavskoj Crekvini te u četvrtak i petak - generalna proba i završna večer na Trgu slobode u Umagu.

Ovogodišnje novosti naveliko uhodanog festivala su zajednička pozdravna pjesma svih izvođača Dobra van večer, poseban revijalni program te još poneki novitet. Koji - saznat će oni koji odluče uživo poslušati i pogledati ovogodišnje Melodije Istre i Kvarnera.

Ulaznice za riječku, opatijsku i kastavsku večer prodaju se na mojekarte.hr te na ulazu u gledališta. O najboljima će, kao i dosad, odlučivati publika i stručni ocjenjivački sud. I mikovci će birati najboljega domaćina festivala, kojem će na godinu dana pripasti prijelazna zastava.

Voditelji su, kao i proteklih nekoliko godina, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin. Izravan prijenos prve festivalske večeri s riječkoga Korza bit će u programu Radio Rijeke od 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.