Hrvatski radio

Radio Rijeka

08:53 / 06.09.2015.

Autor: Virna Baraba

Renzo Arbore raspjevao pulsku Arenu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Popularni talijanski pevač, voditelj, zabavljač i kantautor Renzo Arbore nastupio je sinoć sa svojim orkestrom L'Orchestra Italiana u pulskoj Areni.

Nekoliko tisuća posjetitelja uživalo je u besplatnom koncertu. Bio je to poklon Talijanske unije, Narodnog sveučilišta iz Trsta, uz doprinos Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije u povodu dana Talijanske nacionalne zajednice koji se jučer i danas održavaju u Balama i Puli.

Po struci diplomirani pravnik, Arbore se bavio glazbom još od studentskih dana. S talijanskom državnom televizijom Rai surađuje od 1964., a njegove su emisije, kako one televizijske, tako i one radijske, postigle vrlo veliku popularnost. 

Arbore je bio prvi radijski DJ u Italiji, a veliki je uspjeh postigao i kao glazbenik i pjevač s orkestrom Orchestra italiana sastavljenom od 15 glazbenih virtuoza s kojima predstavlja glazbu Napulja širom svijeta. 

Sinoć su, tijekom koncerta koji je trajao više od 2 sata, raspjevali pulsku Arenu, izvodeći poznate napolitanske pjesme ali i druge kancone.

Alba Nacinovich i Leo Škec, odnosno riječki duo Alba & Leo, nastupili su kao predgrupa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.