Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ri rock festival za 50. rođendan riječkoga Palacha

07.12.2016.

12:30

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki klub "Palach" ovih dana obilježava pola stoljeća postojanja i to jednim od najdugovječnijih demo festivala - 38. "Ri rockom". Uz nastupe mladih, ali i starijih, veteranskih bendova, u "Palachu" se pripremaju i dvije izložbe fotografija.

Ri rock festival, jedan od najdugovječnijih demo festivala, 38. put otvara svoja vrata u četvrtak 8. prosinca u riječkome klubu Palach i to koncertom za dan riječkoga rocka. Nastupit će veteranski riječki rock-sastavi koji djeluju u udruzi LP Rock, a bit će otvorena i izložba Velida Đekića, koji je sakupio fotografije riječkih studenata nastale tijekom sovjetske intervencije u ondašnjoj Čehoslovačkoj 1968. godine.

Izložbom se obilježava 50 godina djelovanja legendarnoga kluba u riječkoj Kružnoj ulici, koji je svoja vrata otvorio 10. prosinca 1966. Nekoliko godina kasnije dobio je ime po češkome studentu Janu Palachu, koji se u centru Praga zapalio u siječnju 1969. u znak prosvjeda protiv sovjetske okupacije njegove domovine. U Palachu će biti postavljena i izložba naslovljena Koncertna fotografija autora Darka Rajića.

U petak 9. i subotu 10. prosinca u natjecateljskome programu Ri rocka nastupit će po pet mladih bendova iz Rijeke, Primorsko-goranske i Istarske županije uz gostujuće sastave: Cold SnapMonoxMašinko i The Shaiones. Za prva tri najbolje plasirana benda, koji će tijekom dvadeset minuta svirke izvoditi isključivo autorske kompozicije, osigurana su raznolike i bogate nagrade te titula pobjednika 38. Ri rock festivala.

Ulaznice su u pretprodaji na štandu što je na riječkome Korzu postavljen do petka u 15 sati, a program će završiti u prvim satima subote 10. prosinca proglašenjem pobjednika. O programu ovogodišnjeg 38. Ri rocka govori Nikola Jovanović iz udruge Ri rockPoslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.