Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:20 / 08.12.2019.

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Ri Rock: izvođač godine Old Night, nova Nagrada Ivica Vrkić bendu The Siids

Foto: Udruga Ri Rock

Foto: Udruga Ri Rock

Foto: - / -

Na drugom danu 41. Ri Rocka sinoć su u Palachu dodijeljene nagrade Ri Rock kipić, a po prvi je puta uručena i Nagrada Ivica Vrkić, koju je Ri Rock nazvao po prerano preminulom novinaru i glazbenom uredniku Radio Rijeke. Prvi dobitnik nagrade je bend The Siids za single "Beats Running Down".

Ri Rock se nastavlja sljedećeg vikenda, 13. i 14. prosinca u Pogonu kulture, kada će nastupiti dobitnici glavnih nagrada Ri Rocka te Sexymotherfuckers i Psihomodo pop u petak, odnosno Zdenka Kovačiček i Edo Maajka u subotu. U Palachu će pak u subotu nastupiti mladi bendovi Urar, Gilmea, Miscreation i Six Pack te One Step Away.

Ri Rock kipić za izvođača godine dobio je bend Old Night, najbolji album je "Črne besede va kastafskih šumah" benda Po metra crijeva, a nagradu za nadu godine dobio je White on White. Osim što su dobili Nagradu Ivica Vrkić za najbolji single, The Siids su nagrađeni i za najbolji spot.

"Ivica Vrkić nam je doista pružao izuzetno veliku pomoć. Stalno je stajao iza nas, zvao nas, ganjao nas, vukao za rukav. Jako smo cijenili sve što je napravio za nas" rekao je Vinko Golembiovski iz Udruge Ri Rock. Poslušajte izjavu i pogledajte spot za single koji je dobio prvu Nagradu Ivica Vrkić:

Golembiovski o Ivici Vrkiću, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.