Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riccardo Staraj: Kvarner ima najbolju blues-scenu

13.08.2016.

12:40

Autor: Antonia Lozo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kavu smo ove subote popili u društvu renomiranoga konceptualnog umjetnika Riccarda Staraja. Niz godina bavi se pjesništvom, a 2012. oformio je grupu Midnight Band. Član je Društva hrvatskih književnika, a poeziju piše od 1995. godine.

Ova je godina bila iznimno plodna za Riccarda Staraja. Nakon četiri godine izdao je studijski album naziva Midnight Man koji je predstavljen istoimenim singlom, uz istoimeni prateći videospot. Cijeli album nabijen je protestom i buntovnom lirikom nastalom na temelju socijalne zbilje u Hrvatskoj i svijetu.

Spot za pjesmu Midnight Man inspiriran je američkim cestama, motelima i, naravno, bluesom. "Voezći se u autu razmišljao sam hoćete li me pitati jesam li ja 'Midnight Man'. Jesam. Uglavnom pišem i stvaram noću", kaže naš gost na subotnjoj kavi u programu Radio Rijeke.

S Riccardom smo se osvrnuli i na regionalnu blues-scenu. "Kvarner ima najjaču blues i jazz-scenu na ovom području što potvrđuju i brojni gosti, renomirani svjetski glazbenici koji dolaze kod nas", kaže Staraj i dodaje da je već nekoliko puta turističkim zajednicama predlagao pokretanje kvarnerskoga festivala bluesa koji bi trajao 14 dana. Poslušajte o čemu smo još razgovarali s Riccardom Starajem:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.