Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka Večer uličnih zabavljača - svi na Korzo!

12.06.2017.

09:19

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U okviru Dana sv. Vida, riječko Korzo - od Trga 128. brigade HV do Riječke ure - u dvosatnom programu će oživjeti nastupima žonglera, klaunova, hodača na štulama i vozača štulocikla... U programu će publika moći sudjelovati oslikavanjem lica ili u radionicama za djecu i početnike.

Od 19:15 do 20:15 sati, ispred zgrade Radio Rijeke, bit će održana Radionica Poi, radionica za djecu i početnike, gdje će biti predstavljen žonglerski rekvizit od špage/lanca i lopte. Sudionici će sami izraditi rekvizit, a onda i vježbati kako s njim rukovati.

Ispred Gradske ure, u 19:15 večer će otvoriti Flash Dance Unit iz Rijeke, a potom će se predstaviti Đon Kesten kao žongler, lakrdijaš, konstruktor, majstor i šeprtlja.

Na pozornici ispred zgrade Grada Rijeke redom: klauniranje "Pistacije i Đumbus" – humoristični nastup dvije klaunese, mađioničar Andrej Škedel s Midi verzijom iluzionističkog showa "Omađijaj me", žonglerska skupina Čupakabra uz cirkuski show, Ri Run (Rijeka Parkour) pokazat će umijeće kretanja i akrobatskih skokova, a u plesnom programu će se predstaviti Plesni centar Salsero, plesni performans "Ruža" i Vatrene mažoretkinje.

Na Trgu 128. brigade HV program će početi ulični showom modeliranja balona i glazbe Baloooni show, nakon toga će plesna skupina Flame izvesti plesni performans "Grief", a za kraj je predviđen cirkuski ulični performans "El Cric".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.