Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki kantautorski duo The Random - tko su oni?

09.04.2022.

14:44

Autor: Dražen Zima

Inspirativna Klasa optimist: Radovan i Dolores Oštrić

Inspirativna Klasa optimist: Radovan i Dolores Oštrić

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Novo ime na glazbenoj sceni riječki je kantautorski duo The Random. Čine ga Dolores i Radovan Oštrić, koji su u subotu navratili do studija Radio Rijeke na Korzu i podijelili s nama puno dobre volje u emisiji Klasa optimist.

Duo se predstavlja singlom prvijencem "Bijele laži" u režiji Gee Rajić. Pjesme snimaju u svom kućnom studiju, a miks i mastering onda preuzima studio GIS i Matej Zec, producent i član Leta 3, ističu iz Dallas Recordsa.


''Matej Zec je izvrstan glazbeni producent i rock gitarist, vrlo je strpljiv s nama. Ako uopće možemo govoriti o nekom 'našem zvuku', to najviše možemo zahvaliti njemu. Matej nam je odsvirao i akustičnu gitaru na pjesmi 'Kirka' koja će se naći na našem prvom albumu. Tu je i pjesma 'Porte-moi' na francuskom jeziku, koju je producirao stari majstor Robert Funčić koji nam je to na toj pjesmi odsvirao i bas-gitaru, a gudačke instrumente svirao je trio Veljak koji su priča za sebe – čarolija zvuka i pojave'' – govore The Random. 


Par dodaje da im žanrovi i trendovi nikada nisu bili prioritet, privlači ih ono što mogu doživjeti kao ''dobru stvar'', a pjesme koje stvaraju kombinacija su spontanosti, emocija i glazbeno–umjetničkih ograničenja.


Tekst pjesme "Bijele laži" potpisuje Dolores Oštrić, a u glazbi joj se pridružio i Radovan Oštrić, ujedno autor aranžmana pjesme, snimanja i produkcije uz Mateja Zeca. 


Kako je počela i kako se nastavlja njihova glazbena avantura, gdje je sniman spot za "Bijele laži" i što su Oštrići u "stvarnom životu" poslušajte u Klasi optimist:

Klasa optimist: The Rendom

Fotografija kojom najavljuju "Bijele laži"

Fotografija kojom najavljuju "Bijele laži"

Foto: Gea Rajić / Dallas Records

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.