Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječkom Huckleberry Finnu duh za putovanje genetski je utkan!

03.04.2022.

14:14

Autor: Anja Matić

Grčka

Grčka

Foto: - / Balkan Roads

Na današnjem nedjeljnom obedu naš Mario Battifiaca ugostio je, kako sam kaže, jednog zanimljivog lika koji je "sklon" pustolovinama. Ime mu je Filip, prezime Jakovac. On je avanturist i turistički radnik koji je ujedno aktivan i u politici. 

Riječanin Filip Jakovac kao fiktivni Huckleberry Finn otkriva svijet, ali Filip to radi u svom najdražem "Jugiću". Rodio se i živio na Kozali, a već u vrtičkoj dobi bio je pustolovnog duha i htio s vršnjacima na Bjelolasicu, na koju je i otišao... 


Očito je da mu je iz godine u godinu želja za putovanjima samo rasla...

Najdraža su mi putovanja ona kada su mi se dogodile najgore stvari.

Filip Jakovac

"Kad putujete nemojte putovati s očekivanjima", rekao je iskreno Filip našem Mariju, a zaključio je i osjetio na vlastitoj koži da se čovjek uistinu treba "izuti iz cipela komfora" da bi zbilja upoznao sebe.


Najbolji dio putovanja svakako su mu ljudi, ali i nezgode koje mu se ponekad dogode, htio on to ili ne. Dodao je i da se trudi asimilirati s lokalcima i iskustiti novu kulturu iz prve ruke.


Koje mu je najdraže putovanje, kako je sve krenulo, anegdote koje su mu se pritom dogodile i više otkrijte u emisiji:

emisija Na obedu

Mario Battifiaca i Filip Jakovac

Mario Battifiaca i Filip Jakovac

Foto: Anja Matić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Na obedu kod Battifiace

Saku nedeju od polne do četiri ure z nami je Mario Lipovšek Battifiaca! Treba li još koja preporuka da u to vrijeme budete uz naš program? Ne treba, naravno! Čujemo se! :)

Poslušajte u Slušaonici