Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka: stiže The Bestbeat, jedan od 30 najboljih svjetskih Beatles tribute bandova

29.03.2023.

12:42

Autor: Albert Petrović

The Bestbeat

The Bestbeat

Foto: - / The Bestbeat

Nakon što su Riječani novogodišnju noć proslavili uz beogradski Queen tribute band, iz istog grada stiže u petak 31. ožujka još jedna glasovita skupina. Riječ je o The Bestbeatu, bandu kojeg je časopis Newsweek uvrstio u 30 najboljih svjetskih Beatles tribute bandova.

Galerija
The Bestbeat, Foto: -/The Bestbeat
The Bestbeat, Foto: -/The BestbeatThe Bestbeat, Foto: -/The BestbeatThe Bestbeat – The Beatles Tribute, Foto: -/The Bestbeat – The Beatles Tribute / HKD

Koncert, što će se održati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, telefonski je najavio Damjan Dašić, alias Paul McCartney, kojeg smo prekinuli u obavljanju redovitog posla u zubnoj ordinaciji. 


Inače, Damjan je u početku bio Ringo Starr, ali je, kaže zbog "nedostatka nosa" i visokog raspona glasa kasnije prešao na mjesto basiste McCartneya. 


Rekonstrukcija izgleda i zvuka ide do najsitnijih detalja, pa uz frizure i odijela kakve su nosile čuvene "bube", momci sviraju i na istim instrumentima, a Damjan je naučio svoj bas okrenuti naopako poput ljevaka Paula, dok bubnjar, koji je ljevak, svira bubnjeve za dešnjaka poput Ringa...


Svirali su dečki iz Bestbeata i u legendarnom Cavern clubu u Liverpoolu, na stageu gdje je sve počelo, pa su na licu mjesta upoznali niz uglednih ljudi iz svijeta glazbe i osjetili atmosferu Beatlemanije koju su prenijeli u više od 15 europskih zemalja. 


U Hrvatskoj su bili mnogo puta, ali još ne i u Rijeci, za koju je Damjan siguran da obiluje Beatles fanovima i da publiku u HKD-u očekuje nezaboravni spektakl. Poslušajte razgovor:

Damjan Dašić, alias Paul McCartney

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.