Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riccardo Staraj: blues scena na kvarnerskim prostorima najjača je u Hrvatskoj!

22.01.2022.

16:15

Autor: Anja Matić

Midnight Blues Band

Midnight Blues Band

Foto: - / Midnight Blues Band (Facebook)

Riccardo Staraj kvarnerski je pisac i pjesnik, ali i vrsni glazbenik čije je ime dobro znano u kulturnim krugovima Kvarnera. Ovaj zaljubljenik u film, književnost i blues dio je Midnight Blues Band-a s kojima danas navečer u 20 sati nastupa u Opatiji.

U potrazi za scenama iz "velikih" američkih romana, Riccardo je proputovao pola Amerike. Tamo je šetajući cestama, pustinjama i urbanim centrima nalazio inspiracije za svoje posebne literarne i originalne blues kreacije.


Komentirao je Riccardo s našim Draženom Zimom i hrvatsku glazbenu scenu pa došao do zaključka da je blues scena je na ovim kvarnerskim prostorima najjača u Hrvatskoj.

Dražen Zima i Riccardo Staraj u studiju na Korzu

Dražen Zima i Riccardo Staraj u studiju na Korzu

Foto: Lena Stojiljković / Radio Rijeka

Riccardo Staraj ujedno je načelnik općine Mošćenička Draga koji uspješno odvaja umjetnost od političke mu zbilje bez da mu ijedan poslovni aspekt "pati".


Na kraju razgovora u eteru Radio Rijeke pozvao je sve slušatelje ako se večeras nađu u Opatiji da u 20 sati dođu u Centar Gervais na koncert Midnight Blues Band-a gdje će Riccardo nastupiti zajedno s članovima benda, braćom po bluesu. Poslušajte razgovor:

Riccardo Staraj u studiju Radio Rijeke

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.