Hrvatski radio

Radio Rijeka

Robert Zeneral: svako vrijeme donosi nešto svoje

16.01.2022.

14:05

Autor: Anja Matić

Robert Zeneral ispred zgrade Radio Rijeke

Robert Zeneral ispred zgrade Radio Rijeke

Foto: Anja Matić / HRT - Radio Rijeka

Gost današnje emisije Na obedu bio je urednik Riportala koji u novim medijima pronalazi svoju staru novinarsku strast. 

U razgovoru s Albertom Petrovićem, Robert se nostalgično prisjetio gimnazijskih novinarskih dana u Centru za kadrove i obrazovanje u kulturi, a pritom su zajedno zaključili da je prijašnje usmjereno obrazovanje bilo bolje. 


"No najjače obrazovanja možda smo stekli na Korzu", rekao je Robert, jer je u to vrijeme bilo jako puno praktične nastave, što primjerice nedostaje današnjim generacijama. Dolazi do nerijetke pojave hiperprodukcija diploma bez pozadinskog znanja i pokrića. 

Mi smo generacija koja je prošla sve: dvije vojske, rat, privatizaciju i gospodarsku krizu. Sve smo iskusili na svojoj koži, ali smo živi, zdravi i radimo!

Robert Zeneral

Novinarski dvojac dotakao se i naravno glazbe, pa je tako Zeneral otkrio da je bio roker koji je pritajice u sobi slušao skandinavske zvijezde anđeoskog glasa: Abbu.


Neizbježna tema, htio to Zeneral ili ne, bila je Riportal pa je njegov glavni urednik slušateljima i slušateljicama otkrio potankosti rada portala, njegovu dinamiku i zakonitosti. 

Prije je novinar prvo pisao tekst pa onda naslov, a danas obrnuto.

urednik Riportala

Svaka glazbena pauza u eteru Radio Rijeke uslijedila je Robertovom glazbenom recenzijom, a u eteru Radio Rijeke britko je rekao više o svojoj novinarskoj karijeri, kako se mijenjaju čitateljske navike i uredničke politike, a preporučio je i par must watch filmova. 


Cijeli razgovor poslušajte u nastavku: 

emisija Na obedu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.