Hrvatski radio

Radio Rijeka

09:31 / 17.02.2019.

Autor: HRT

Roko Blažević otpjevao "The Dream" i pobijedio na obnovljenoj Dori

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Hrvatsku će na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Izraelu predstavljati Roko Blažević sa skladbom ''The Dream''! Stručni žiri i gledatelji Hrvatske radiotelevizije dodijelili su mu najviše bodova, a u konkurenciji je bilo ukupno 16 pjesama.

Njegov san postaje stvarnost jer počelo je odbrojavanje za nastup na Eurosongu - od 14. do 18. svibnja. Hrvatski predstavnik Roko Blažević nastupit će u drugom polufinalu 16. svibnja ove godine.

Za odlazak u Izrael borili su se Bojan Jambrošić i Danijela PintarićJelena BosančićKim VersonJure BrkljačaBeta SudarLea MijatovićGelato SistersLuka NižetićElis LovrićDomenikaRokoEma GagroLidija Bačić LilleLorenaBernardaManntra.

O pobjedniku su odlučili ocjenjivački sudovi smješteni u osam HRT-ovih centara te Studiju Vukovar i u Zagrebu te televizijski gledatelji svojim pozivima odnosno SMS porukama jednakim omjerom. Najviše bodova žiri je dodijelio pjesmi koja je kasnije i pobijedila, zatim "Tower of Babylon", koju je izvela Lorena, i na trećem je mjestu, prema žiriju, Elis Lovrić - ''All I really want''. Publika je najviše glasovala za Roka, Luku Nižetića i njegovu pjesmu "Brutalero" te Lorenu i "Tower of Babylon".

"Dora" se vratila u grad gdje je 1993. i počela. Izravan prijenos emitirao se iz opatijske dvorane "Marino Cvetković". Novost je da smo ponovno svi odlučivali tko će nas predstavljati na izboru za pjesmu Eurovizije 2019. Statuu "Dore", rad umjetnika Ivice Propadala, uručio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a veleposlanik države Izrael u RH Ilan Mor prenio je srdačne pozdrave iz Tel Aviva te zaželio sreću upravo na Izboru za pjesmu Eurovizije u Izraelu u svibnju.

Poslušajte prilog:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.