Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sara Renar večeras u Tunelu: glazbu odabrala umjesto arhitekture

13.04.2017.

11:38

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka kantautorica Sara Renar nastupit će večeras u 22 sata u riječkom Tunelu. Uz pratnju klavijaturista Zdeslava Klarića, promovirat će svoj aktualni, treći studijski album "Tišina", koji je ove godine bio nominiran za Porina kao album godine i najbolji alternativni album.

Sara Renar je već s prvim albumom Djeca 2014. godine osvojila nominaciju za nagradu Porin u kategoriji najboljega debitantskog albuma, dok je 2015. za EP Jesen osvojila nominacije za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji alternativni album.

U posljednje tri godine zabilježila je oko 250 koncertnih nastupa diljem regije, a kao najupečatljivija se ističe svirka na novosadskom festivalu Exit, gdje je otvorila program na glavnoj pozornici prije no što je na nju stupio Manu Chao, te nastup na ovogodišnjem izdanju Lake Festa u Nikšiću.

Glavnu nagradu stručnoga ocjenjivačkog suda dobila je na festivalima Poezika i Kantfest u Beogradu. Uz već spomenute dvije nominacije na ovogodišnjem Porinu, njen recentni album Tišina najboljim su proglasili Hrvatski radio, portal Ravno do dna te časopisi Nacional i Globus.

Iako po struci arhitektica, Sara Renar se prije dvije godine odlučila u potpunosti posvetiti glazbi, koja je, kako je istaknula u razgovoru s Ivicom Vrkićem, prati cijeli život. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.