Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šest novih imena na popisu Kuće slavnih rock and rolla

15.04.2018.

11:57

Autor: Hina

Bon Jovi na turneji 2007. (Foto: Rosana Prada - Flickr, CC BY 2.0, commons.wikimedia.org)

Bon Jovi na turneji 2007. (Foto: Rosana Prada - Flickr, CC BY 2.0, commons.wikimedia.org)

Foto: - / -

Bon Jovi, Moody Blues, Dire Straits, The Cars, Nina Simone i Sister Rosetta Tharpe primljeni su u Kuću slavnih rock and rolla, čime su ušli u povijest glazbe. O ulasku u Kuću slavnih odlučuje odbor od 900 članova, pa su to učinili i za "generaciju 2018.".

Richie Sambora, prvotni gitarist skupine Bon Jovi, pridružio se ponovo bendu i u Public Auditoriumu u Clevelandu svirao u subotu hitove poput "You Give Love a Bad Name" i "It's My Life".

Izvođači koji su ostvarili velik utjecaj na razvoj i očuvanje rock and rolla stječu pravo biti izabrani i ući u taj ugledan klub 25 godina nakon objave prve snimke. 

Moody Blues su izveli hit "Your Wildest Dreams", dok su pop izvođači novog vala The Cars svirali "Just What I Needed". 

Legenda soula Nina Simone i zvijezda gospela Sister Rosetta Tharpe, koje su bile inspiracija mnogim rokerima, ušle su postumno u Kuću slavnih. 

Britanski rokeri Dire Straits također su ušli u Kuću slavnih u "generaciji 2018.". 

Kuća slavnih sa sjedištem u Clevelandu, najpoznatiji je muzej rock and rolla posvećen najutjecajnijim glazbenicima, producentima i umjetnicima rock and rolla.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.