Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šesti susret bluzera na Kvarneru

02.08.2013.

07:12

Autor: Biserka Belić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počeo je najveći i najznačajniji hrvatski festival bluesa: Kastav BluesFest. Svjetski poznati glazbenici iz šest zemalja nastupaju u Čavlima, Matuljima, Viškovu, Kastvu i prvi put u Kraljevici. Prvi koncert održan je u Čavlima, u Kaštelu, a nastupili su Woody Mann, Adrian Byron Burns i Damir Halilić Hal.

Da blues ima brojnu publiku dokazuje i to što se festival svake godine sve više širi, pa će prvi put, i to zadnji koncert, biti održan u Dvorcu Nova Kraljevica Frankopan, gdje će nastupiti Igor Leonardi Trio iz Slovenije.

Osim Slovenaca na šesti Kastav BluesFest došli su vrsni bluzeri iz Sjedinjenih Američkih Država: Woody Mann i Adrian Byron Burns, iz Italije Robi Zonca Band, iz Makedonije Crossroads Blues Band. Iz Hrvatske nastupa Siščanin Damir Kukuruzović.

Umjetnički ravnatelj festivala Damir Halilić Hal najavio je vrhunac, nastup britanske blues rock atrakcije:Riječ je o bandu King King. Dolaze kao top band jer su aktualni dobitnici The British Blues Awords, najprestižnije britanske nagrade u svojoj kategoriji i to za band godine i za album godine.

Šesti Kastav BluesFest trajat će do ponedjeljka 5. kolovoza, a ulaz na sve koncerte što počinju u 21 sat te sudjelovanje na glazbenim i likovnim radionicama je besplatno.

Festival organizira Turistička zajednica Grada Kastva, a Dolores Kukurin tumači zašto je on izvrstan turistički proizvod:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.