Hrvatski radio

Radio Rijeka

Songkillersi slave 20 godina od prvog albuma - u subotu u River pubu!

26.10.2018.

14:32

Autor: Ivica Vrkić

Bane i Songkillers u subotu slave 20 godina od prvog albuma (Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell)

Bane i Songkillers u subotu slave 20 godina od prvog albuma (Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell)

Foto: - / -

Legendarni funk-bend Songkillers, predvođen Željkom Banićem Banetom, u subotu prvi put nastupa u riječkom River pubu, i to u punom sastavu. Tim će koncertom zagrebački sastav obilježiti 20 godina od objavljivanja prvoga studijskog albuma "Fleka".

Peti po redu nastup Songkillersa u Rijeci u posljednje dvije i pol godine, prigoda je da se prisjetimo kakvu su zabavu znali prirediti Dino Dvornik i Songkillersi, obnovimo poznavanje mnogobrojnih starih hitova, ali i da se uvjerimo kako su dueti s Nikolom Marjanovićem Songkillersima osigurali neke nove mlade obožavatelje. 

Željko Banić - Bane prve je profesionalne glazbene korake napravio još tijekom 80-ih godina u grupama Pod Room Blues Band i Zvijezde, da bi se u devedesetima okupila prva postava Songkillersa koja, nakon suradnje s Dinom Dvornikom na vrlo zapaženom albumu "Live in Munchen", kreće sa snimanjem autorskih materijala. 

Valerija Nikolovska, Goran Bare, Baby Dooks i Ivanka Mazurkijević još su neki glazbenici s kojima su, uz već spomenute Dvornika i Marjanovića, surađivali Songkillersi. Hoće li uskoro biti nekih novih dueta i što spremaju za subotnju svirku u River pubu, otkrio nam je Željko Banić Bane - poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.