Hrvatski radio

Radio Rijeka

Soulfingersi otvaraju Jerry Ricks Blues Festival

23.07.2021.

08:20

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Foto: - / -

Ovogodišnji Jerry Ricks Blues festival otvaraju Soulfingersi upetak 23. srpnja na novoj rivi u Mošćeničkoj Dragi, uz podršku Vedrana Božića i Rock Mastersa. Zatim slijede koncerti u Brseču i Lovranu, off program na Kastvu, pa koncerti u Opatiji, Klani i Matuljima te dvostruki program u Kastvu.

Ulaz na sve festivalske programe je slobodan. Koncerti u Kastvu počet će u 20 sati, a svi drugi u 21 sat. 

Nakon otvaranja uz Soulfingerse, slijedi koncert u Brseču na kojem će u subotu nastupiti Trio 99th i Delta blues train. Prvi vikend će koncertom u Lovranu zaokružiti Petra Bornerova Band te Mike Sponza Band.

Za ponedjeljak je najavljen off program JRBF ART&VISION. U kastavskoj gradskoj loži od 19 sati nastupit će Kantridersi s programom "Portić za Jerryja", a u 21 sat bit će prikazan dokumentarni film Sonnyboy iz Stubičke Slatine.

Koncerti se nastavljaju 27. srpnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici, a nastupit će Lela & Joe Kaplowitz Band, pa Riccardo Staraj i njegov Midnight Blues Band uz goste: Jeda BeckeraMaura Staraja i Tomislava Golubana.

Novoobnovljena Gradina u Klani bit će pozornica Riccardo Grosso Blues Bandu, nakon uvodne poezije i svirke Riccarda Staraja & Marko Sedlak Blues Dua. U četvrtak će u matuljskom Amfiteatru nastupiti Krešo Oremuš, BE HA VE i Sunnysiders.

Riječki Sarah & The Romans otvorit će program dvodnevne završnice u Kastvu, na novouređenoj Crekvini. Prve večeri nastupaju i slovenski Blues Experience te kultno Atomsko sklonište. Festival će završiti posljednje srpanjske večeri uz koncert Gorana Barea & Majke prije kojih nastupaju The Cyborgs iz Italije te The Dudes. 

Podsjećamo, Jerry Ricks Blues festival nastao je fuzijom Kastav blues festivala i Opatija riviera blues festivala, a nazvan je po Črnom Kastavcu, legendarnom glazbeniku koji je Kastav odabrao za svoje posljednje počivalište. 

Detalje programa provjerite u nastavku:

JRBF plakat 2021

JRBF plakat 2021

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.