Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koncertna promocija: Parafi, Grad i antologija Riječkog novog vala

01.04.2022.

16:38

Autor: Dražen Zima

Plakat

Plakat

Foto: - / Dallas Records

Koncertna promocija kompilacija "Riječki novi val - antologija" i Grad "best of & band on" događa se u petak 1. travnja u prostoru Exporta na Delti. Zasvirat će mladi riječki bend "Kraj programa" i veterani rocka i punka "Grad" i "Paraf". Ujedno je to početak zajedničke turneje koja će, uz Rijeku i Zagreb, obuhvatiti još neke gradove u regiji. 

Nastupi su promocije proširenog izdanja "Riječki novi val – antologija", koji na tri CD-a donosi 70 snimki 35 najistaknutijih izvođača scene u periodu od 1977. do 1989., među kojima su naravno i Paraf i Grad, ali i drugi kultni bendovi kao što su Termiti, Ogledala, Denis&Denis, Xenia, Cacadou Look...


Bit će to i prva koncertna promocija dvostrukog CD box-seta grupe Grad "Best of & Band on", impresivne kompilacije koja na jednom mjestu okuplja njihove najbolje radove.

Paraf u Rijeci svira nakon uspješnog novogodišnjeg nastupa u Beogradu u novom, osmeročlanom sastavu kojeg su, osim za koncertne nastupe, oformili i za nastavak diskografskog djelovanja. Singlovi "Novi Berlin" i "Dosta!", njihove su reakcije na globalni pritisak koji nas ne čini sretnima i uporno ulijeva strah u svakodnevicu. 


Novi Paraf su Pavica Čabrijan aka Vim Cola (vokal), Iva Močibob (vokal), Valter Kocijančić (gitara, vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raul Varljen (klavijature), Vlado Simcich Vava (gitara), Deni Šesnić (gitara) i Alen Tibljaš (bubanj).


O atmosferi koja vlada u bendu uoči večerašnjeg nastupa za slušatelje Radio Rijeke govorila je Pavica Čabrijan. Što je Vim Cola rekla o tome što publika može očekivati poslušajte u nastavku:

Što su Parafi pripremili za riječku publiku?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.