Hrvatski radio

Radio Rijeka

Student Day Festival: nastupa Urban, Vitasović, Nipplepeople i studentima najdraži reperi i treperi

26.05.2023.

11:00

Autor: Anja Matić

reperica Mimi Mercedes

reperica Mimi Mercedes

Foto: Slaven Branislav Babic / Pixsell

Studenti opet na tjedan dana preuzimaju ključeve Grada. Od 29.5. do 4.6. će se održati najveće studentsko događanje u regiji, a u ovogodišnjem bogatom programu ima aktivnosti za baš sve. 

Najvažnije o festivalu su nam rekle Mirela Džafić iz organizacije festivala, i Lana Par, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.


Lana je otkrila da se festival organizira na inicijativu studenata, ali i koliko je ovogodišnji budžet:

Godišnji budžet koji studentski zbor odvaja za festival je 300 tisuća kuna.

Lana Par

Petak i subota, 2. i 3.6. rezervirani su za koncerte vodećih zvijezda hrvatske i regionalne scene. Nastupat će Urban, reperi Mimi Mercedez i Smoke Mardeljano, treperi 2xšihta hrvatski electro-pop duo NIPPLEPEOPLE. U Rijeku opet stiže Vojko i Vesna Pisarović, a pjevat ćemo i uz hitove Alena Vitasovića.


Osim njih, nastupaju DJ-evi Bronski, Marcel, Marin Biočić, Tino Dobrić, Bruns Lay, Dino Jukić, Grooveline, Recep i Tom Bug.


Ove godine održat će se i prva burgerijada Udruge studenata Biotehnologije (27.5.) nakon koje će uslijediti radionica izrade prirodne kozmetike.


Kojim aktivnostima se najviše vesele i što nas sve očekuje od 29.5. do 4.6. poslušajte ovdje:

najavljen Student Day Festival

Sve detalje o programu i događanjima možete pronaći na službenim Facebook i Instagram stranicama festivala te web stranici sdf.uniri.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.