Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sve je spremno za peti - jesenji Impulse Festival u Rijeci

09.10.2018.

15:47

Autor: Tatjana Sandalj

Kamo vas vode crni kvadrati? Na Impulse! (Vizual: Radnja - Petra Vrdoljak i Antonio Karača / Impulse festival)

Kamo vas vode crni kvadrati? Na Impulse! (Vizual: Radnja - Petra Vrdoljak i Antonio Karača / Impulse festival)

Foto: - / -

Peto izdanje Impulse Festivala samo što nije počelo. Od 13. listopada do 10. studenog bit će svega: premijerna koncertna gostovanja, radionice, prezentacije, party, sajam ploča, filmovi, tribina. Programi na više lokacija pretvorit će Rijeku u urbani klupski centar, najavljuju organizatori.

Izdvajamo premijerni koncertni nastup irskih post-rock velikana "God Is An Astronaut" koji će deveti album "Epitaph" predstaviti u Pogonu Kulture u Rijeci, u subotu, 13. listopada.

Na prezentacijskoj radionici Vibrabox, 18. listopada, u Book caffeu Dnevni boravak, Valent Samardžija Tin Đudajek predstavit će bogatstvo domaće glazbene scene, razgovarati o budućnosti domaće glazbe i predstaviti novitet projekta Vibrabox s kojim će slušatelji moći izravno utjecati na izbor glazbe koju slušaju u Dnevnom boravku.

Ulaznice za sve pojedinačne programe nalaze se Dallas Music Shopu Rijeka, Dirty Old Shop Zagreb i u sustavu Entrio.

Impulse tribina nudi razgovor o radu u glazbenoj industriji iz perspektive njenih protagonistica: Lucije Ivšić (Punčke, LAA, Cereal booking, Zagreb), Andree Laurić (TIPSY, Rijeka) i Monike Marušić (LAA, The Garden, Zagreb). Razgovor u OKC-u Palach, u četvrtak, 25. listopada, moderirat će Milja Juretić (FILTHY RICH, Rijeka).

Što se filma tiče, 2. studenoga, u 21 sat, u Art-kinu Croatia na programu je ekskluzivna projekcija nagrađivanog dokumentarnog filma "Scream for me Sarajevo" (2017.), u režiji Tarika Hodžića. To je, podsjećamo, priča o glazbenicima koji su riskirali živote da bi došli svirati ljudima, koji su riskirali živote da bi ih došli slušati.

Dan vinila je subota, 27. listopada. U Palachu već u 10 sati počinje 11. sajam ploča za koji se izlagači trebaju prijaviti do petka, 12. listopada na elektroroni@gmail.com. Bit će održana i besplatna radionica Mala škola vinila, a prijaviti se treba na jopa1200mk2@gmail.com.

Iste večeri Hrvatska Funk delegacija prvi put nastupa u Rijeci. Iz žanrovski širokog kolektiva od 16 delegata, u Rijeci će u cjelonoćnoj back2backformaciji na četiri gramofona nastupiti njih šest: DJ Bocca SofistifunkDJ VenomDJ Soul BaderDJ SlipmatDJ Jopa i Dr. Smeđi Šećer u OKC-u Palach.

Uz peto festivalsko izdanje i pet je svirki, osim headlinera: White on White iz Rijeke uz bend promoviraju album prvijenac "Out of nowhere", 19. listopada, na Botelu Marina; na istoj lokaciji će, 25. listopada, kantautorica LUCE iz Zagreba predstaviti prvi album "Susret"; HC / Punkvečer će, 3. studenoga, uz bendove Debeli Precjednik (Osijek) i Ponor (Zagreb) protresti OKC Palach.

Impulse Festival organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a sufinanciraju ga Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura Nova.

O organizaciji, programu, gostima, svemu pomalo u programu HRT Radio Rijeke govorio je, u ime organizatora, Željko Pendić, poslušajte: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.